Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Pržena pileća džigerica

Pržena pileća džigerica

Desi MarinovaDesi Marinova
Kuvar
5417207
Pržena pileća džigerica
Fotografije: Zlatina Jelyazkova
5 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
2
"Fantastično meze uz pivo od pržene pileće džigerice"

Potrebni sastojci

  • pileća džigerica - 500 g
  • so
  • biber
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Džigericu očistite i pažljivo operite pod tekućom vodom. Posolite solju po ukusu i dodajte malo bibera. Možete koristiti samo so, a nakon skidanja sa vatre da pospete biberom.

Ako su komadi džigerice veliki, isecite je na komade. Sipajte džigericu u tiganj. Pržite sa obe strane do zlatne boje na zagrejanom ulju.

Na isti način, džigericu možete pržiti nakon što je uvaljate u brašno.

Prženje traje 2-3 minuta po strani i mora biti na umerenoj vatri, ne jakoj.

Poslužite uz svežu salatu i limun.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: