Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Musaka»Musaka sa patlidžanom - Vege verzija

Musaka sa patlidžanom - Vege verzija

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k5
Musaka sa patlidžanom - Vege verzija
Fotografije: Lenka
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Vegani i ljubitelji veganske ishrane, pripremite se! Dolazimo u goste"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 1 kom., veliki
  • krompir - 4 kom., srednji
  • batat - 1 kom.
  • luk - 1 kom.
  • beli luk - 3 čena
  • paradajz pire - 200 ml
  • paradajz sok - 4 s.k.
  • so
  • biber
  • bosiljak
  • biljni sir - 250 g, za topljenje
  • maslinovo ulje - 2 s.k.
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan oprati, iseći na kolutove i posoliti ih. Ostaviti sa strane dok sređujemo krompir i batat. Oljuštiti krompir i batat i iseći na tanje kolutove.

Maslinovo ulje staviti na tiganj pa dodati naseckan luk i beli luk. Dinstati par minuta, dodati paradajz pire i kuvati koji minut. Posoliti i pobiberiti.

Poredati na pleh red krompira i batata, pa preliti paradajz sosem, onda staviti narendani biljni sir. Nakon toga poredati patlidžan, pa staviti red batata i kromira. Posoliti, pobiberiti i preliti sa 4 kašike paradajz soka.

Peći na 200 stepeni 30 minuta. Izvaditi iz rerne, narendati sir opet i vratiti u rernu još koji minut. Izvaditi iz rerne i posuti listovima bosiljka.

Musaku sa patlidžanom servirati na tanjir i poslužiti toplu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: