Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pirinač u rerni»Piletina sa pirinčem i šargarepom u rerni

Piletina sa pirinčem i šargarepom u rerni

JulietaJulieta
Šegrt
187104
Piletina sa pirinčem i šargarepom u rerni
Fotografije: Stoyanka Rusenova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Jednostavno i ukusno - piletina sa pirinčem i šargarepom u rerni"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 300 g
  • luk - 2 glavice
  • šargarepa - 2 komada
  • voda - 500 ml
  • ulje - za prženje
  • pirinač - 1 šolja
  • so - po ukusu
  • biber
  • kurkuma
  • čubar
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo i operemo pileće grudi.

Zapržimo ih u masnoći blago i nakon toga ih stavljamo u posudu za pečenje.

Pirinač operemo tri puta u hladnoj vodu i njega zapržimo dok ne postane blago prozračan.

Isečemo šargarepe i luk na sitno i dodajemo u pirinač, prelivamo sa malo vode i ostavljamo da se dinsta.

Nakon toga gotovu smesu prebacujemo u meso u posudu za pečenje i začinjavamo ukusno pile sa pirinčem začinima.

Dolivamo još vode ako je potrebno i pečemo dok ne bude gotovo u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Serviramo našu piletinu sa pirinčem i šargarepom u rerni, dok je topla.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: