Način pripreme
U 400 ml toplog svežeg mleka istopimo 20 g svežeg kvasca. Dodajemo 2 supene kašike šećera i 1 supenu kašiku brašna. Mešamo i ostavljamo da se aktivira.
U posudu prosejemo 850-900 g brašna. Dodajemo blago umućena 3 jaja, 1 supenu kašiku ulja, prsohvat soli i kvasac sa mlekom.
Mesimo meko testo i ostavljamo da naraste na sat vremena.
Razvijamo testo u okrugli oblik i sečemo 16 trouglića.
Premazujemo blago zagrejanim kravljim maslacem, stavljamo ratluk u široki deo i uvijamo.
Mekane kiflice ređamo u tepsiju sa papirom za pečenje, ostavljamo da narastu ponovo.
Kiflice-debeljuce sa ratlukom premazujemo s 2 umućena žumanca sa 1 supenom kašikom svežeg mleka.
Posipamo mokrim šećerom i pečemo na 170 °C dok ne budu gotove.