Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Kiflice-debeljuce sa ratlukom

Kiflice-debeljuce sa ratlukom

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Kiflice-debeljuce sa ratlukom
Fotografije: Kulinarna mreja
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
16
"Toliko su mekane i debeljuškaste ove kiflice sa ratlukom da prosto ne možemo da im odolimo"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 400 ml
  • kvasac - 20 g, svež
  • šećer - 2 supene kašike + za posipanje
  • brašno - otprilike 900 g + 1 supena kašika
  • jaja - 3 komada
  • ulje - 1 supena kašika
  • so - prstohvat
  • ratluk
  • za premazivanje
  • žumanca - 2 komada
  • sveže mleko - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

U 400 ml toplog svežeg mleka istopimo 20 g svežeg kvasca. Dodajemo 2 supene kašike šećera i 1 supenu kašiku brašna. Mešamo i ostavljamo da se aktivira.

U posudu prosejemo 850-900 g brašna. Dodajemo blago umućena 3 jaja, 1 supenu kašiku ulja, prsohvat soli i kvasac sa mlekom.

Mesimo meko testo i ostavljamo da naraste na sat vremena.

Razvijamo testo u okrugli oblik i sečemo 16 trouglića.

Premazujemo blago zagrejanim kravljim maslacem, stavljamo ratluk u široki deo i uvijamo.

Mekane kiflice ređamo u tepsiju sa papirom za pečenje, ostavljamo da narastu ponovo.

Kiflice-debeljuce sa ratlukom premazujemo s 2 umućena žumanca sa 1 supenom kašikom svežeg mleka.

Posipamo mokrim šećerom i pečemo na 170 °C dok ne budu gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: