Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Grdobina u sosu od šampinjona na basmati pirinču

Grdobina u sosu od šampinjona na basmati pirinču

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k4215
Grdobina u sosu od šampinjona na basmati pirinču
Fotografije: Lenka
1 / 4
01/11/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Dodajte u svoj meni i ovo jelo - svi će biti oduševljeni"

Potrebni sastojci

  • grdobina - 1 kom.
  • maslac - 50 g
  • luk - 1 kom.
  • peršun - 1/2 veza
  • beli luk - 4 čena
  • šampinjoni - 200 g
  • paradajz sos - 4 s.k.
  • belo vino - s.k.
  • basmati pirinač - 2 šolje
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Grdobinu oljuštiti i očistiti. Iseći na filete.

Na tiganj staviti maslac da se otopi. Luk i beli luk iseći sitno i staviti na maslac da se dinsta. Iseći šampinjone na manje delove i dodati da se dinsta. Ubaciti i filete grdobine, pa dodati paradajz sos i belo vino. Posoliti i pobiberiti i nastaviti da se dinsta.

Pred kraj iseći peršun sitno i posuti po tiganju, pa promešati.

Skuvati basmati pirinač i servirati na tanjir, a preko pirinča servirati grdobinu i preliti sosem.

Prijatno uz grdobinu u sosu od šampinjona na basmati pirinču.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: