Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Janija»Leblebije sa šargarepom i paradajzom

Leblebije sa šargarepom i paradajzom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411872k
Leblebije sa šargarepom i paradajzom
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"Jelo od povrća sa leblebijama sa paradajzom i šargarepeom - to je velika đakonija"

Potrebni sastojci

  • leblebije - 400 g, iz konzerve
  • paradajz - 1 šolja, iz konzerve
  • paprika - 1 crvena
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • biber - 1/2 kašičice
  • brašno - 2 kašike
  • ulje - 6 kašika
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • kumin - 1/2 kašičice
  • nana - 1 kašika
  • mirođija - 5 - 6 strukova
  • šećer - 1 kašičica
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite oljuštenu šargarepu na krugove, a papriku i luk usitnite. Sipajte povrće u šerpu sa malo masnoće i izdinstajte ga.

Nakon što omekša dodajte alevu papriku i brašno, dobro promešajte i sipajte paradajz iz konzerve. Promešajte ponovo u razredite sa malo tople vode.

Začinite solju i ubijte kiselinu paradajza sa malo šećera. Kada janija provri, dodajte leblebije i začinite nanom i kuminom.

Kuvajte jelo na umerenoj vatri mešajući s vremena na vreme.

Na kraju začinite biberom i isečenom mirođijom.

Leblebije sa šargarepom i paradajzom su mnogo ukusne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: