Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Janija»Janija sa sipom i krompirom

Janija sa sipom i krompirom

Janija sa sipom i krompirom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Krompir janija sa sipom definitivno budi naše interesovanje"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 150 g, prženi
  • krompir - 500 g
  • sipa - 1 kg
  • grašak - 1 šaka (zamrznut)
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • belo vino - 1 šolja
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • lovorov list - 1 - 2 komada
  • bujon - 1 litar, riblji
  • maslinovo ulje - 2 - 3 kašike
  • biber
  • peršun
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operite sipu, očistite je i isecite je na parčiće.

Oljuštite i usitnite beli luk i luk. Zagrejte maslinovo ulje u odgovarajućoj šerpi. Zapržite ih oko 5 minuta, nakon toga dodajte sipu.

Nakon kratkog mešanja, sipajte vino. Kada alkohol ispari, začinite biberom i dodajte prženi paradajz.

Sipajte bujon i ostavite da provri.

Oljuštite krompir i isecite ga. Dodajte ga u šerpu zajedno sa graškom i začinima.

Smanjite jačinu vatre, poklopite i kuvajte ukusnu janiju još oko 20-30 minuta.

Pospite sveže isečenim peršunom i servirajte.

Janija sa sipom i krompirom je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: