Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjene paprike»Paradajz-paprike punjene mlevenim mesom

Paradajz-paprike punjene mlevenim mesom

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Paradajz-paprike punjene mlevenim mesom
Fotografije: marcheva14
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
5
"Paradajz-paprike punjene mlevenim mesom za jedan ukusan ručak ili večeru - pripremamo ih sa ogromnom željom i apetitom"

Potrebni sastojci

  • paprike - 1 kg, paradajz - paprike, crvene, velike
  • mleveno meso - teleće/svinjsko - 600/700 g, da preovladava teleće meso
  • luk - 1 velika glavica
  • pirinač - 1/2 šolje
  • peršun - 1/2 vvezice
  • šargarepe - 2 komada, srednje velike
  • divlja nana - 1/2 vezice, sveža/suva
  • menta - listovi 2/3 struka
  • crni biber - po ukusu
  • so
  • maslinovo ulje
  • šareni biber - crveni, zeleni, crni
  • bujon - u kockici, teleći i od povrća za sos u tepsiji - 2 komada Knorr, usitnjen
* merne jedinice

Način pripreme

Nadev za paradajz-paprike nije unapred obrađen. Sirov je. Poklopčić paradajz-paprika se seče i sačuva se, a same paradajz-paprike se očiste od semenki. Operu se. Ua usitnjavanje sastojaka za nadev sam koristila blender ne duže od 15/20 sekundi.

U veliku posudu se stavlja mleveno meso, iseckani luk, peršun, iseckane šargarepe, divlja nana, menta, crni biber, so, dodaje se oprani pirinač, malo vode kako nadev ne bi bio suv i 2/3 supene kašike malsinovog ulja.

Gornjim nadevom se pune paradajz-paprike, poklope se sačuvanim poklopčićem, stavljaju se uspravno u tepsiju, zalivaju se maslinovim uljem i otprilike 2 šolje vode. Dodaje se i usitnjeni bujon u kockici. Peče se na 200 stepeni otprilike 30 minuta.

Napomena: Paradajz-paprike ne treba da budu prepunjene nadevom, zato što će ostati suv, a i prilikom njihovog kuvanja pirinač će nabubreti dovoljno i popuniće celu paradajz-papriku. Prednost punjenih paradajz-paprika u odnosu na punjene crvene/zelene paprike je što su one mnogo krhkije i nema one dosadne ljuske same paprike.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: