Način pripreme
Prvo pripremite kvas. Umesite brašno zajedno sa kvascem u malu lopticu testa. Ubacite ga u posudu sa toplom vodom i sačekajte da se pokaže na površini - otprilike 15 minuta.
U drugoj posudi pomešajte belo sa kukuruznim brašnom, posolite i sipajte blago zagrejanu vodu.
Dodajte fermentisani kvas i postepeno mesite meko testo. Ukolikko je potrebno, dodajte još brašna.
Mesite desetak minuta kako bi hleb postao lepši. Oblikujte ga i stavite ga u tepsiju koju ste posuli kukuruznim brašnom. Odozgo ga takođe pospite.
Možete da napravite nekoliko razreza po površini hleba. Ostavite ga da naraste na toplom na sat vremena.
Zagrejte rernu na 250 stepeni. Pecite hleb 10 minuta, nakon toga smanjite na 190 stepeni i nastavite sa pečenjem još tridesetak minuta.
S vremena na vreme poprskajte zidove i dno rerne vodom - tako će hleb dobiti veoma lepu koricu.
Ohladite ga na rešetci i uvijte krpom na nekoliko minuta.
Kukuruzni hleb sa kvascem je gotov.