Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Šaran sa lukom u rerni

Šaran sa lukom u rerni

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Šaran sa lukom u rerni
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Ako niste probali šarana sa lukom u rerni, onda ne znate šta je zaista ukusan šaran"

Potrebni sastojci

  • riba - 1 kg, šaran
  • crni luk - 5 glavica
  • paradajz - 1 kg
  • šargarepa - 6 komada
  • celer - 1 - 2 glavice
  • ulje - 150 ml. (maslinovo ulje)
  • peršun - 1/2 veze
  • lovorov list - 3 lista
  • biber - 1/2 kašičice, u zrnu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Na kockice naseckajte šargarepu, luk i celer.

Prodinstajte povrće u masnoću oko 10 minuta dok ne omekša i sa vremena na vreme dolijte po malo tople vode.

U omekšalo povrće dodajte 2/3 paradajza, nasečenog na sitno. Dinstajte jo 10-ak minuta i stavite lovorov list, biber i so.

Očistite, operite i nasecite šarana na kotlete, a možete ga staviti i celog - po vašoj želji.

Poređajte komade ribe u pleh i preko njih sipajte prodinstano povrće. nasecite preostali paradajz na kolutove i poređajte preko povrća. prelijte sa malo vode (oko 200 ml) i pecite u umerenoj rerni 20-30 minuta dok voda ne ispari i ostane samo masnoća.

Jelo poslužite tako što ga pospete seckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: