Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena Riba»Otvoreni šaran u rerni

Otvoreni šaran u rerni

NikiNiki
Guru
556753k143
Otvoreni šaran u rerni
Fotografije: Niki
1 / 4
20/08/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
70 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
4
"O, koliko belog vina pije ovaj sočan i ukusno pripremljeni šaran"

Potrebni sastojci

  • šaran - 1 komad
  • luk - 3 glavice
  • paradajz - 3 komada
  • paprika - 1 komad
  • majonez - 2 kašike
  • limun - 1/2 komada
  • so
  • biber
  • začin za ribu
* merne jedinice

Način pripreme

Ribu očistite i operite, isecite je po celoj dužini zajedno sa glavom i otvorite kao knjigu.

Dobro očistite unutrašnjost, odstranite škrge i dobro operite pod tekućom vodom.

Šarana dobro posolite, začinite biberom i začinima za ribu i poprskajte isceđenim sokom od limuna.

Ostavite u frižideru 1 sat. Paradajz, crni luk i papriku isecite na kolutove, na ribu ravnomerno stavite seckani crni luk, zatim paradajz i papriku, posolite i premažite majonezom.

Šarana stavite na rešetku i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 50 minuta.

Na dno rerne stavite neku vrstu pleha, gde će padati sok od pečenog šarana.

Prijatno sa otvorenim šaranom u rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: