Ćureći bataci u kesi

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
486942k
Ćureći bataci u kesi
Fotografije: Maria Bojilova
5 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
120 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
210 min.
Porcije
4
"Ovim ćurećim batacima nedostaju samo krompirići"

Potrebni sastojci

  • ćureći bataci - 4 komada
  • vino - 100 ml
  • so - 1 kašičica
  • kajzerov začin - 3 supene kašike
  • ulje - 100 ml
  • lovorov list - 3 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Ćureći bataci se očiste i veoma dobro operu.

Vino se promeša sa solju u dubokoj posudi.

Dodaje se sitno izmrvljeni lovorov list.

Bataci se umoče u vino sa svih strana i ostavljaju se u frižideru na sat vremena.

Kajzerov začin se stavlja u plitki tanjir.

Izmeša se sa uljem dok se ne dobije homogena smesa.

Kada se izvade iz frižidera, bataci se uvaljaju sa svih strana u kajzerov začin i stavljaju se u kesu za pečenje.

Kesa se zaveže i stavlja se u frižider na 30 minuta.

Kada se izvadi iz frižidera, stavlja se u plitku tepsiju i peče se 90 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 °C.

Voda se ne dodaje ćurećim batacima u kesi. Bataci prilikom pečenja puštaju sopstveni sos u kojem se peku.

Temperatura rerne ne sme da pređe 180 °C, kesa se prilikom pećenja naduva i na većoj temperaturi puca.

Kada se ispeče i izvadi iz rerne, kesa se seče kako bi se sačuvala hrskava korica pečene ćuretine.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: