Način pripreme
U malu šerpu sipajte vodu, so i sveže mleko. Čim provri, sipajte brašno i veoma dobro izmešajte. Kada se dobije testo, skinite sa ringle i ostavite da se ohladi.
U njega dodajte jaja tako što nakon svakog mešate. Sipajte polovinu testa u kalup prečnika 26 cm. Pecite koru za čudesnu tortu 25 minuta na 200 stepeni. Tako radite i sa drugim delom.
Za to vreme pripremite krem za tortu. Pomešajte skrob, jaja i šećer. Sipajte malo mleka. Drugo ostavite da provri u šerpi. Sipajte prvu smesu sa jajima i vratite na ringlu. Mešajte dok se ne zgusti.
Dodajte vanilu i pokrijte folijom. Čim se ohladi, umutite mikserom.
Umutite maslac i šećer u prahu i dodajte u krem. Umutite pavlaku i dodajte u krem.
Počnite sa sastavljanjem torte Karpatka, postavite jednu koru. Sipajte krem i stavite tečnu čokoladu pomoću korneta.
Stavite drugu koru i ostavite gotovu tortu u frižideru da se stegne.
Skinite prsten, ukrasite čokoladom i poslužite Klasičnu tortu Karpatka.