Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Ekler Torta»Klasična torta Karpatka

Klasična torta Karpatka

Hristinka KolevaHristinka Koleva
Inovator
2674271652
Klasična torta Karpatka3 / 3
06/12/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
10
"Koliko god zdravo da se hranimo, ova klasična tortica će nas uvek iskušavati"

Potrebni sastojci

  • testo
  • kravlji maslac - 80 g
  • voda - 100 ml
  • so - 1/2 kašičice
  • sveže mleko - 100 ml
  • brašno - 140 g
  • jaja - 4 komada
  • [krem
  • jaja - 2 komada
  • šećer u prahu - 3 supene kašike
  • sveže mleko - 600 ml
  • tečna čokolada - 4 supene kašike
  • šećer - 150 g
  • slatka pavlaka - 130 ml, tečna
  • kukuruzni skrob - 60 g
  • kravlji maslac - 150 g, meki
  • vanila - 2 komada /4 g/
* merne jedinice

Način pripreme

U malu šerpu sipajte vodu, so i sveže mleko. Čim provri, sipajte brašno i veoma dobro izmešajte. Kada se dobije testo, skinite sa ringle i ostavite da se ohladi.

U njega dodajte jaja tako što nakon svakog mešate. Sipajte polovinu testa u kalup prečnika 26 cm. Pecite koru za čudesnu tortu 25 minuta na 200 stepeni. Tako radite i sa drugim delom.

Za to vreme pripremite krem za tortu. Pomešajte skrob, jaja i šećer. Sipajte malo mleka. Drugo ostavite da provri u šerpi. Sipajte prvu smesu sa jajima i vratite na ringlu. Mešajte dok se ne zgusti.

Dodajte vanilu i pokrijte folijom. Čim se ohladi, umutite mikserom.

Umutite maslac i šećer u prahu i dodajte u krem. Umutite pavlaku i dodajte u krem.

Počnite sa sastavljanjem torte Karpatka, postavite jednu koru. Sipajte krem i stavite tečnu čokoladu pomoću korneta.

Stavite drugu koru i ostavite gotovu tortu u frižideru da se stegne.

Skinite prsten, ukrasite čokoladom i poslužite Klasičnu tortu Karpatka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: