Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Ekler torta»Klasična torta Karpatka

Klasična torta Karpatka

Hristinka KolevaHristinka Koleva
Inovator
26844718
Klasična torta Karpatka3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
10
"Koliko god zdravo da se hranimo, ova klasična tortica će nas uvek iskušavati"

Potrebni sastojci

  • testo
  • kravlji maslac - 80 g
  • voda - 100 ml
  • so - 1/2 kašičice
  • sveže mleko - 100 ml
  • brašno - 140 g
  • jaja - 4 komada
  • [krem
  • jaja - 2 komada
  • šećer u prahu - 3 supene kašike
  • sveže mleko - 600 ml
  • tečna čokolada - 4 supene kašike
  • šećer - 150 g
  • slatka pavlaka - 130 ml, tečna
  • kukuruzni skrob - 60 g
  • kravlji maslac - 150 g, meki
  • vanila - 2 komada /4 g/
* merne jedinice

Način pripreme

U malu šerpu sipajte vodu, so i sveže mleko. Čim provri, sipajte brašno i veoma dobro izmešajte. Kada se dobije testo, skinite sa ringle i ostavite da se ohladi.

U njega dodajte jaja tako što nakon svakog mešate. Sipajte polovinu testa u kalup prečnika 26 cm. Pecite koru za čudesnu tortu 25 minuta na 200 stepeni. Tako radite i sa drugim delom.

Za to vreme pripremite krem za tortu. Pomešajte skrob, jaja i šećer. Sipajte malo mleka. Drugo ostavite da provri u šerpi. Sipajte prvu smesu sa jajima i vratite na ringlu. Mešajte dok se ne zgusti.

Dodajte vanilu i pokrijte folijom. Čim se ohladi, umutite mikserom.

Umutite maslac i šećer u prahu i dodajte u krem. Umutite pavlaku i dodajte u krem.

Počnite sa sastavljanjem torte Karpatka, postavite jednu koru. Sipajte krem i stavite tečnu čokoladu pomoću korneta.

Stavite drugu koru i ostavite gotovu tortu u frižideru da se stegne.

Skinite prsten, ukrasite čokoladom i poslužite Klasičnu tortu Karpatka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: