Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Ćuretina»Pirinač na tiganju»Ćureće meso sa pirinčem i pečurkama

Ćureće meso sa pirinčem i pečurkama

Ćureće meso sa pirinčem i pečurkama3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
10
"Ćureće meso sa pečurkama i prazilukom, koje možete da jedete sa malom salatom ili bez nje, kako odlučite"

Potrebni sastojci

  • ćureće meso - 1 kg (šnicle)
  • pirinač - 1 šolja
  • praziluk - 1 struk
  • pečurke - 200 g
  • zelena paprika - 1 komad
  • ulje - 20 ml
  • maslac - 20 g
  • bujon od povrća - 1 komad
  • pileći bujon - 1 komad
  • biber - 3 - 4 zrnca
  • so - po ukusu
  • peršun - nekoliko grančica
  • čubar - 1 prstohvat
  • beli luk - 3 čena
* merne jedinice

Način pripreme

Pre nego što spremimo ovaj ukusan pirinač na tiganju ili u šerpi, prvo treba da pripremimo sastojke.

Operite meso, sklonite mu žile i masnoće (ako želite) i isecite ga na sitne kocke. Stavite ga u frižider sa streč folijom.

Operite pečurke, oljuštite ih i isecite na kriške. Praziluk očistite i isecite na sitno.

Papriku očistite od semenki i takođe isecite na sitno. Beli luk izgnječite i isecite na kriške.

U šerpi zagrejte ulje i maslac i ubacite beli luk. Ostavite da se dinsta dok ne pusti aromu.

Nakon toga dodajte papriku i pečurke. Nakon što se i oni izdinstaju, dodajte pirinač i mešajte dok ne postane slatkast.

Dodajte 3 šolje vode, dve vrste bujona, začine i promešajte.

Na kraju dodajte ćuretinu, promešajte dobro i ako je neophodno možete da dodate još soli.

Kuvajte pod poklopcem dok jelo ne bude gotovo. Na kraju sipajte pirinač sa mesom u tanjir i pospite grančicama peršuna isečenim na sitno.

Nek vam je slatko uz ovo ćureće meso sa pirinčem i pečurkama!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: