Način pripreme
Sitno iseckani luk propržite na masnoći u šerpi. Dodajte šargarepu i krompir i promešajte nekoliko minuta. Zatim dodajte dobro oprano sočivo.
U šerpu sipajte vrelu vodu, ne više od dva-tri prsta iznad povrća. Začinite sušenom nanom ili, ako je nemate, mentom. Tako pripremljena supa treba da se kuva oko 20-25 minuta.
U međuvremenu pripremite paradajz sos. Za to stavite masnoću u tiganj, dodajte brašno i lagano ga propržite. Zatim idu aleva paprika, paradajz pasta i malo vode. Dobro promešajte i sklonite sos u stranu.
Gotovu supu izgnječite blenderom i začinite solju i biberom. Dodajte paradajz sos u supu i mešajte na šporetu oko dva minuta.
Supa od sočiva je spremna. Možete je poslužiti sa limunom, peršunom, a najbolje sa zagrejanim uljem i alevom paprikom.
Delikates!
Prijatno!