Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Japanska salata Harusame

Japanska salata Harusame

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
5131851k
Japanska salata Harusame
Fotografije: Raya Andonova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
6
"A da li ste vi jeli japansku salatu Harusame? - Već možete da probate"

Potrebni sastojci

  • fida od pirinča - 1 pakovanje
  • šargarepe - 1 ili 2 komada
  • krastavac - 1 komad
  • alge - 1/3 šolje, vakame
  • pirinčano sirće - 1/2 šolje
  • soja sos - 6 supenih kašika
  • šećer - 1.5 supena kašika
  • susamovo ulje - 2 - 3 supene kašike
  • susam - 1 supena kašika
  • beli luk - u granulama
  • crni biber - mleveni
* merne jedinice

Način pripreme

Šargarepa i krastavac se seku na žilijene.

Alge vakame se stavljaju u vodu da se namoče.

Fida od pirinča se stavlja zajedno sa šargarepama u ključalu vodu i kuva se otprilike 5 minuta.

Za to vreme krastavci se posole i ostavljaju da se više vode odvoji.

Priprema se dresing u posudu tako što se pomešaju pirinčano sirće, soja sos, šećer, susamovo ulje i beli luk po ukusu.

Kada je pirinčana fida gotova, ocedi se i ispere se hladnom vodom.

Po želji može da se stavi u ledenu vodu na nekoliko minuta da se u potpunosti ohladi.

Alge se ocede i ukoliko su velike, krupno se iseku i dodaju se u dresing.

Ocede se i krastavci, po želji se i isperu i dodaju se i oni u posudu.

Ohlađena fida sa šargarepama se dodaje u posudu. Posipa se s malo crnog bibera i dobro se izmeša japanska salata Harusame.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: