Način pripreme
Šargarepa i krastavac se seku na žilijene.
Alge vakame se stavljaju u vodu da se namoče.
Fida od pirinča se stavlja zajedno sa šargarepama u ključalu vodu i kuva se otprilike 5 minuta.
Za to vreme krastavci se posole i ostavljaju da se više vode odvoji.
Priprema se dresing u posudu tako što se pomešaju pirinčano sirće, soja sos, šećer, susamovo ulje i beli luk po ukusu.
Kada je pirinčana fida gotova, ocedi se i ispere se hladnom vodom.
Po želji može da se stavi u ledenu vodu na nekoliko minuta da se u potpunosti ohladi.
Alge se ocede i ukoliko su velike, krupno se iseku i dodaju se u dresing.
Ocede se i krastavci, po želji se i isperu i dodaju se i oni u posudu.
Ohlađena fida sa šargarepama se dodaje u posudu. Posipa se s malo crnog bibera i dobro se izmeša japanska salata Harusame.