Način pripreme
Sitno iseckajte luk i propržite ga u dubokom tiganju sa malo masnoće.
Sitno sameljite orahe i začinite mleveno meso začinima.
U posudu u luk dodajte 1 supenu kašiku paradajz pirea, malo vode i mleveno meso.
Mešajte dok se ne pretvori u mrve i ostavite nadev sa strane.
Za omotač prvo skuvajte bulgur.
Sitno iseckajte luk i pomešajte ga sa mlevenim mesom, grizom, solju, jajetom, začinima i bulgurom.
Ostavite smesu na otprilike 30 minuta sa strane.
Uzmite smesu blago navlažnjenim rukama i raširite je između svojih dlanova.
U sredinu stavite nadev, zatvorite ih lepo i oblikujte ih kao ćuftice.
Isto uradite sa ostalim sastojcima.
Uvaljajte punjene ćuftice u brašno i pržite ih u dubokom tiganju sa zagrejanom masnoćom dok ne postanu zlatkaste.
Izvadite ih na papirni ubrus koja će upiti višak masnoće.
Punjene ćuftice na turski način (Ilči Ćufte) su veoma ukusne.