Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Male pogače»Mali domaći hlepčići

Mali domaći hlepčići

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Mali domaći hlepčići3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
10
"Sa sirom možemo da jedemo, ali i bez ičega ove domaće hlepčiće"

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 3 kašike
  • brašno - 600 g
  • jaje - 1 komad
  • voda - 300 ml
  • kvasac - 25 g, svež
  • mast - 1 kašika, puna
  • maslac - 70 g
  • ulje - 2 kašike
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • sir - 250 g
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac u blago toploj vodi zajedno sa šećerom.

Prosejte brašno u velikoj posudi, dodajte so i napravite udubljenje u sredini.

Sipajte u njega kvasac, kiselo mleko, ulje i jaje.

Zamesite elastično testo i podelite ga na 10 jednakih delova - oformite ih u loptice.

Namrvite sir.

Istopite maslac i mast i sipajte ih u dve posude za pečenje.

Uvaljajte loptice testa u masnoću i razvucite ih u okrugloj posudi za pečene.

Stavite u sredinu namrvljeni sir i presavijte krajeve testa, tako da se oformi kesica.

Ostavite male pogačice da rastu oko 30 minuta i stavite ih da se peku na 180 stepeni dok ne budu gotove.

Servirajte ih zajedno sa omiljenim jelima.

Mali domaći hlepčići su mnogo ukusni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: