Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Voćni kolač»Kolač sa bademima i pormorandžom bez glutena

Kolač sa bademima i pormorandžom bez glutena

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Kolač sa bademima i pormorandžom bez glutena
Fotografije: Kulinarna mreja
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
8
"Uživajte u ovom kolaču od pomorandže bez glutena - neverovatan je"

Potrebni sastojci

  • jaja - 6 komada (žumanca i belanca odvojeno)
  • šećer - 240 g
  • pomorandže - 1 komada (ili tri manje)
  • bademi - 240 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte pomorandže s korom, nakon toga pretvorite u pire i ostavite da se ohladi. Bademi treba da se samelju.

Prethodno umutimo belanca u sneg, ali ne treba da budu previše umućena/tvrda.

Žumanca se mute sa šećerom dok se ne dobije gust krem oko 5 minuta, u njih počinjemo da dodajemo prašak za pecivo, bademe, pire od pomorandži.

U gotovu smesu dodajte belanca i mešajte pažljivo drvenom varjačom ili špatulom.

Sipajte dobijeno testo u psoudu prečnika 24 cm, ali preko papira.

Pecite kolač od pomorandže dok ne bude gotov u prethodno zagrejanoj rerni.

Nek vam je slatko uz ovaj kolač sa bademima i pomorandžom bez glutena!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: