Način pripreme
Bundevu isečemo na komade i kuvamo, nakon čega je pasiramo.
Sipamo sok od pomorandže u posudu, dodajemo kvasac, šećer i istopljeni maslac, ostavljamo na 15 minuta.
U smesu dodajemo pire od bundeve, so i postepeno počinjemo da dodajemo prosejano brašno.
Testo treba da bude lepljivo. Gotovo testo stavljamo u podmazanu posudu, pokrivamo krpom i ostavljamo na toplom na 2 sata.
Testo stavljamo na nabrašnjenu radnu površinu, razvijamo u pravougaonik.
Posipamo prethodno pomešanim sastojcima za nadev.
Sečemo na 5-6 ivica, stavljamo trake jednu na drugu i sečemo na 4 dela.
Kalup za pečenje podmazujemo maslacem, ređamo kvadrate, pokrivamo krpom i ostavljamo na 30 minuta.
Slatki hleb pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C 40 minuta.
U posudici pomešamo šećer u prahu, sok od pomorandže i vode, koliko je potrebno da se dobije kašica.
Dobijenom kašom zalivamo ohlađeni kvadratni slatki hleb sa pireom od bundeve.