Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Ćufte»Savršene ćuftice od bundeve u rerni

Savršene ćuftice od bundeve u rerni

Savršene ćuftice od bundeve u rerni
Fotografije: Teodora Meshterova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
13
"I ne zaboravite mlečni sos za ove ćuftice od bundeve"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 800 g
  • mladi luk - 1 vezica
  • jaja - 2 komada
  • protein - 1 supena kašika, biljni ili brašno
  • sir - 150 g
  • kačkavalj - 50 g
  • so - po ukusu
  • crni biber - po ukusu
  • beli luk u prahu - 1 kašičica
  • bosiljak - 1 kašičica
  • origano - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Bundeva se guli, očisti se od semenki i melje se, a ukoliko želite, možete da je izrendate na fino rende.

Luk se očisti i sitno se isecka. U posudi se pomešaju bundeva, luk, začini, jaja.

Sir se izmrvi i dodaje se u smesu.

Kačkavalj se izrenda i takođe se dodaje. Sledi protein /ili brašno/ i sve se veoma dobro pomeša.

Tepsija rerne se oblaže papirom za pečenje koji se podmazuje uljem pomoću četkice.

Od smese se oblikuju ćuftice od povrća i ređaju se u tepsiju.

Peku se u rerni zagrejanoj na 200°C dok ne porumene savršene ćuftice od bundeve u rerni.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: