Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Ćufte od Povrća»Savršene ćuftice od crvenog sočiva

Savršene ćuftice od crvenog sočiva

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
4521501k212
Savršene ćuftice od crvenog sočiva
Fotografije: Raya Andonova
1 / 2
19/09/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
8
"Ćuftice od crvenog sočiva mogu samostalno da se serviraju sa nekim sosom od belog luka ili takođe i sa salatom ili pripremljenim povrćem za garnirung."

Potrebni sastojci

  • crveno sočivo - 1 ½ šolja
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • šargarepa - 1 komad, mala
  • paradajz pire - 1 supena kašika (po želji)
  • peršun - ¼ vezice
  • crni biber
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Crveno sočivo se opere i namoči na 2 sata. Kada je gotovo, ispere se i veoma dobro se ocedi.

Šargarepa se izrenda i dobro se posuši.

U secku se samelju luk, beli luk, izrendana šargarepa, peršun i paradajz pire, ukoliko će se koristiti. Nakon toga, u njih se dodaje sočivo i sve se zajedno izmeša.

Smesa treba da bude suva i lepljiva. Ako ima tečnosti, vegetarijanske ćuftice se neće dobro oblikovati i treba prvo da se pritisne, kako bi se maksimalno ocedilo.

Od smese se oblikuju ćuftice od sočiva. Peku se poređane na papir za pečenje u zagrejanoj rerni na 200°C ili se prže.

Ako se peku, prvo se peku 10 minuta i nakon toga se okreću na 10 minuta i sa druge strane.

Ćuftice od crvenog sočiva mogu samostalno da se serviraju sa nekim sosom od belog luka ili takođe i sa salatom ili pripremljenim povrćem za garnirung.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: