Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Hlepčići»Mali hlepčići sa gaudom

Mali hlepčići sa gaudom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Mali hlepčići sa gaudom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
18
"Male hlepčiće sa gaudom poslužite sa glavnim jelom za ručak ili večeru"

Potrebni sastojci

  • kravlji maslac - 50 g
  • gauda - 200 g
  • sveže mleko - 270 ml
  • beli luk - 2 čena
  • jaja - 1 komad
  • brašno - 480 g + za dodatno mešenje
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • kvasac - 12 g, svež
* merne jedinice

Način pripreme

Istopite maslac i dodajte u njega presovane čenove belog luka. Izmrvite kvasac, pomešajte sa mlekom zagrejanim na 37 stepeni. Dodajte šećer i mešajte.

Čim se kvasac aktivira, dodajte ga u brašno. Dodajte belance jajeta, polovinu maslaca sa belim lukom i solju.

Umesite glatko testo koje se ne lepi. Ostavite na 15 minuta i iskidajte loptice od njih.

Namažite mekane hlepčiće ostalim maslacem i napunite izrendanom gaudom.

Zapečatite i oblikujte hlepčiće sa belim lukom. Poređajte ih u pravougaonu tespiju sa papirom za pečenje. Pokrijte krpom i ostavite da narastu na sat vremena.

Namažite ih umućenim žumancem sa malo vode, pospite gaudom i pecite u rerni zagrejanoj na 170 stepeni 20 minuta.

Male hlepčiće sa gaudom poslužite sa glavnim jelom za ručak ili večeru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: