Način pripreme
Spanać se očisti od drški i veoma dobro se opere. Isecka se na trake.
U šerpu se sipa hlada voda, dodaje se so i stavlja se da provri.
Kada voda prokuva, dodaje se spanać koji se blanšira 3 minuta, nakon čega se vadi i umače se u posudu sa hladnom vodom na 1 minutu.
Voda se baca tako što se spanać stavlja u đevđir kako bi se ocedio.
Sir se sitno izmrvi.
Nakon što se spanać iscedi, izmeša se sa sirom.
Kore se ređaju na sto ili na radnu površinu jedna na drugu. Seku se po sredini na dve polovine.
Na dva komada kora koja su jedna na drugoj, stavlja se nadev i komad maslac.
Sipa se rolat i stavlja se u tepsiju na papir za pečenje.
Rolnice se premazuju uljem i posipaju se susamom.
Peče se 20 minuta u prethodno zagrejanoj rerni.
Rolnice od spanaća sa finim korama su gotove.