Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Sarme»Sarmice od kupusa i listova vinove loze u šerpi

Sarmice od kupusa i listova vinove loze u šerpi

CharodeikataCharodeikata
Početnik
4210923
Sarmice od kupusa i listova vinove loze u šerpi
Fotografije: Charodeikata
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
6
"Imamo cele dve vrste sarmica - od kupusa i od listova vinove loze, izaberite koje ćete jesti"

Potrebni sastojci

  • nadev
  • beli luk - 2 čena
  • sok od kupusa - 1 šoljica
  • praziluk - 3 struka
  • šargarepe - 2 komada, sitne
  • voda - 1 šoljica
  • pirinač - 1 šoljica
  • ulje - 1/2 šoljice
  • celer - 1 mala glavica
  • začini
  • kumin
  • crni biber
  • ljuta aleva paprika
  • čubar
  • so
  • još
  • bujon od povrća - 1
  • kiseli kupus - 1 glavica
  • listovi vinove loze - 15 komada, iz teglica
* merne jedinice

Način pripreme

Sačuvajte veće listove kupusa. Drugi isecite na pola ili ostavite cele ako su manji. Drugi kiseli kupus sitno iseckajte.

Ogulite i izrendajte šargarepe ili ih iseckajte na kockice. Očistite i isecite beli luk, luk i celer. Propržite ih u tiganju, dodajte listove kupusa. Sipajte ulje, pirinač i kuvajte dok ne postane providno. Posle sipajte i sok od kupusa.

Kada se zgusti, začinite nadev za sarme od kupusa začinima. Rasporedite polistovima i uvijte sarmice.

Stavite obrnuti tanjir na dno šerpe. Stavite 1-2 lista kupusa. Poređajte sarme od listova vinove loze, stavite još nekoliko listova kupusa, sipajte bujon i poklopite tanjirom.

Kuvajte sarmice od kupusa i od listova vinove loze u šerpi 50 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: