Način pripreme
U jednu posudu sipati vodu, ulje i so i staviti na šporet da provri. Kravlji sir izgnječiti.
Podmazati pleh i staviti dve kore tako da im polovina bude u plehu, a druga polovina van pleha. Premazati proključalim uljem i vodom.
Jednu koru izgužvati, staviti u pleh i premazati. Isti postupak ponoviti i sa drugom i trećom korom. Preko treće kore staviti malo sir.
Ponoviti postupak dok se kore i sir ne potroše. Kada je sve utrošeno, preklopiti burek krajevima prve dve kore i premazati i njih.
Staviti da se peče na 200 stepeni oko 20 minuta.
Nakon 20 minuta izvaditi pleh, prekriti ga velikim plitkim tanjirom i okrenuti da burek bude na tanjiru. Vratiti burek u pleh i peći još 20 minuta da i donja strana bude hrskava i sočna.
Izvaditi iz rerne i poslužiti uz jogurt.
Prijatno uz domaći burek sa sirom!