Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Slana pita»Slana pita od lisnatog testa sa prazilukom i pečurkama

Slana pita od lisnatog testa sa prazilukom i pečurkama

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
327931k
Slana pita od lisnatog testa sa prazilukom i pečurkama
Fotografije: Viktoria Konstantinova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Od nas da znate - šta god da pripremite sa lisnatim testom, uvek će biti mnogo ukusno"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 600 g
  • mladi luk - 1/2 vezice
  • paprike - 1 komad
  • praziluk - 1 veliki struk
  • luk - 1 glavica
  • divlji beli luk - 1/2 vezice
  • peršun - 1/2 vezice
  • beli luk - 2 čena
  • pečurke - 200 g, čemavke
  • slatki kukuruz - 100 g
  • krem sir - 1 pakovanje (125 g)
  • surimi šrapići - 5 komada
  • kisela pavlaka - 2 supene kašike
  • seme maka
  • šećer - 1 kašičica
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Prazuluk isecite na kolutiće, mladi luk sitno, a treću vrstu luka na polumesece.

Papriku isecite na trakice.

Stavite ove proizvode zajedno sa opranim pečurkama u dubok tiganj sa masnoćom i pržite ih sa šećerom.

Sipajte unutra krem sir i kiselu pavlaku i izmešajte.

Isecite divlji beli luk, čenove i peršun sitno.

Dodajte ih u tiganj sa surimi štapićima, iseckanim na kolutiće.

Začinite solju nadev za slanu pitu.

Raširite lisnato testo u kalup za paj - isecite suvišni deo njega i stavite ga sa strane tepsije.

Unutra sipajte nadev.

Od ostalog testa isecite različite oblike i stavite ih odozgo.

Pospite vodom i makovim semenom i stavite ga da se peče dok ne bude gotovo.

Slana pita od lisnatog testa sa prazilukom i pečurkama je mnogo ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: