Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Boranija sa junetinom

Boranija sa junetinom

Boki LazicBoki Lazic
Kuvar
2413964624
Boranija sa junetinom
Fotografije: Boki Lazic
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Specijalno za ljubitelje tradicionalnih jela, koja su nam nekada pripremale naše bake"

Potrebni sastojci

  • žuta boranija - 500 g
  • junetina - 400 g
  • šargarepa - 1 kom.
  • crni luk - 1kom
  • beli luk - 2 čena
  • soka od paradajza - 200 ml
  • paradajz - 1 kom.
  • brašno - 2 s.k
  • ulje - 40 ml
  • aleva paprika
  • biber
  • lovor - 2 kom
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu sipati ulje pa dodati sitno iseckan beli i crni luk i iseckanu šargarepu.

Sve zajedno staviti i propržiti.

Juneće meso iseckati na kockice pa zajedno sa lukom propržiti uz stalno mešanje dok meso ne porumeni.

Kada meso počne da rumeni, dodati brašno, sok od paradajza, iseckan paradajz i alevu papriku. Naliti vodu i dodati boraniju.

Dodati lovorov list, so i biber po ukusu, iseckan peršun. Sve dobro promešati, poklopiti i kuvati na tihoj vatri oko sat vremena uz povremeno mešanje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: