Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Zapečena Jela»Vegetarijanska lazanja Melandzane

Vegetarijanska lazanja Melandzane

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411792k147
Vegetarijanska lazanja Melandzane
Fotografije: Albena Asenova
1 / 4
10/01/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
3
"Ako ne volite meso, posebno za vas nudimo ovu vegetarijansku lazanju"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada
  • ulje - za prženje
  • Za paradajz sos
  • paradajz - 500 g
  • šećer - 1 kašičica
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • mocarela - 200 g
  • parmezan - 50 g, izrendani
  • crni biber - 3 prstohvata
  • sveži bosiljak
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan isecite na kolutoce i stavite ih u blago posoljenu vodu.

Dobro ih posušite i pržite ih dok ne postanu zlatkasti.

Izvadite ih na kuhinjski ubrus koji će upiti višak masnoće.

Za paradajz sos isecite luk i beli luk sitno i dinstajt eih u kaseroli.

U njih dodajte pasirane paradajze.

Začinite sos crnim biberom, šeećrom i slju, a na kraju i bosiljkom.

Stavite sos na dno velike tepsije i poređajte polovinu prženih patlidžana.

Odozgo poređajte kružiće mocerele i pospite izrendanim parmezanom.

Narastivite naizmenično da slažete zapečeno jelo od povrća sa ostalim proizvodima dok ne ne stanu količine.

Stavite ga da se peče na 200°C dok ne bude gotovo.

Vegetarijanska lazanja Melandzane je mnogo ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: