Način pripreme
Ova ukusna lazanja melandzane je dijetetska i ima nizak sadržaj ugljenih hidrata. Odlična hrana za dijetetsku ishranu. Probajte!
Postoje dve varijante za pripremu krišaka patlidžana. Prvi je da ih ispečete na roštilju ili gril tiganju. Drugi je da pečete u rernu.
Ugrejte rernu do 220 stepeni.
Na papir za pečenje stavite isečeni patlidžan na jedan red. Posolite, pobiberite i sipajte malsinovo ulje. Pecite 13-15 minuta ili dok patlidžan ne omekša. Izvadite iz rerne i ostavite sa strane.
U međuvremnu pomešajte sve sastojke za nadev u posudi. Ravnomerno rasporedite 50 g sosa od paradajza po dnu pleha.
Stavite u jedan kraj patlidžana 1 supenu kašiku nadeva. Pažljivo uvijte patlidžan i stavite u pripremljeni pleh.
Sipajte sos preko patlidžana i pospite moracelorm.
Pecite ukusnu lazanju 25-30 minuta dok sos ne provri i dok sir ne dobije zlatnu boju.
Izvadite iz rerne i ostavite lazanju sa patlidžanima da se ohladi 5 minuta.