Način pripreme
Blanširajte karfiol desetak minuta u kipućoj vreloj posoljenoj vodi. Ocedite ga i sameljite u secku.
Ponovo ga ocedite od tečnosti i prebacite u posudu.
Pasirajte bademe i sipajte ih u karfiol zajedno sa solju, belim biberom i čubrom. Dodajte umućeno jaje i promešajte smesu.
Stavite u frižider na 30-ak minuta.
Nakon toga uzmite posudu prečnika 24 cm i postavite je papirom za pečenje. Sipajte smesu unutra i zaravnajte, da se dobije kora.
Zagrejte rernu na 180 stepeni i ispecite koru od karfiola 25 minuta. Izvadite i garnirajte.
Pomašejte pesto sa pireom od paprika i maslinovim uljem. Namažite koru i pospite usitnjenim belim lukom, isečenim maslinama i čeri paradajzom.
Narendajte mocarelu i pospite picu.
Vratite u rernu na još nekoliko minuta, da se istopi mocarela. Na kraju pospite peršunom i servirajte toplo.
Vegetarijanska keto pica je mnogo ukusna!