Način pripreme
Najpre pripremite koru za voćni parfe. Umutite šećer i jaja, u njih dodajte vanilu, brašno i ulje.
Sipajte gotovu smesu u kalup sa pokretnim bordom u koji ste stavili papir za pečenje, moj je 20 cm.
Pecite na 180 stepeni i ostavite sa strane da se ohladi. Pređite na pripremanje belog solja.
Umutite šećer i slatku pavlaku, u njih dodajte kiselu pavlaku, izmešajte,
Namočite želatin sa malo vode u posudici, ostavite da nabubri. Posle rastopite u tečnost na vodenoj pari i sipajte ga u smesu od pavlake.
Dodajte iseckane jagode i izmešajte. Sipajte na ohlađenu koru. Gotov kolač sa jagodama stavite u frižider da se stegne.
Napravite žele od jagoda tako što pasirate jagode i malo kašika šećer. Dodajte želatin u njih. Sipajte na stegnuti desert. Stavite nežni parfe ponovo u frižider na nekoliko sati.
Savršeni parfe sa jagodama ukrasite listićima mente i jagodama.