Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Sarme»Posna sarma sa orasima

Posna sarma sa orasima

NatalijaNatalija
Šegrt
604412929
Posna sarma sa orasima
Fotografije: Natalija
1 / 3
25/12/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
190 min.
Ukupno
220 min.
Porcije
10
"Savršeno jelo za posnu trpezu"

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 2, 5 kg
  • crni luk - 3 glavice
  • šargarepa - 4 srednja komada
  • orasi - 500 g
  • začin c - 2 supene kašike
  • so - 1 supena kašika
  • biber - pola kašičice
  • ulje - 100 ml
  • brašno - 2 supene kašike
  • slatka aleva paprika - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Crni luk i šargarepu iseckati što sitnije, a orahe samleti, ali ne baš previše sitno. Zagrejati 50 ml ulja i propržiti sve sastojke. Dodati Začin C, so i biber i nasuti malo vode. Promešati, a potom skloniti sa šporeta i ostaviti da se ohladi.

Kiseli kupus oprati i odvojiti 45 listova. Staviti ih da se iscede od viška vode.

Kada se fil ohladio, uzeti jedan list, staviti kašiku fila, preklopiti sa leve strane, pa sa desne, pa kraj i umotati sarmu. Na isti način saviti 45 sarmi.

U šerpu sipati preostalih 50 ml ulja i ubaciti dva reda listova kupusa. Poređati sarme i prekriti ih sa još dva reda listova. Naliti vodu do početka prvog reda kupusa i kuvati na laganoj vatri oko 3 sata.

U tiganj sipati malo ulja, dodati brašno i alevu papriku, izmešati I ostaviti da provri. Sipati zapršku u sarmu. Kuvati još 10 minuta, a potom skloniti.

Prijatno uz posnu sarmu sa orasima!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: