Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Riblja Čorba»Riblja čorba na kavarnenski način

Riblja čorba na kavarnenski način

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k76116k898
Riblja čorba na kavarnenski način4 / 4
15/01/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
6
"Ako se pitate koja je najukusnija riblja čorba, evo je"

Potrebni sastojci

  • riba - 450 - 500 g, iz crnog mora (girice, rumbač, zubatac ili dr.)
  • luk - 1 glavica
  • celer - 2 struk ili otprilike 80 g, koren
  • krompir - 2 komada, veliki
  • paradajz - 1/2 komada
  • šargarepe - 2 komada
  • selen - 1 - 2 supene kašike, sušen
  • crni biber - 1 kašičica, mleveni
  • kravlji maslac - 1 supena kašika, s vrha, meki
  • ulje - 60 ml
  • so - po ukusu
  • Zaprška za čorbu
  • žumanca - 2 komada
  • kiselo mleko - 3 supene kašike, s vrha
  • so - 1 prstohvat
  • Još začina
  • sirće - 120 ml
  • selen - 1 supena kašika
  • crni biber - 2 - 3 prstohvata
  • ljuta paprika - po ukusu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

1. Skuvajte ribu u blago posoljenoj vodi. Očistite je i procedite bujon.

2. Iseckajte luk i celer i dinstajte ih u obe vrste masnoće. Nakon 3-4 minuta dodajte šargarepe i krompire iseckane na kockice s tim što su šargarepe manje od krompira kako bi mogli istovremeno da se skuvaju. Posolite, stavite selen i crni biber, izrendani paradajz i sipajte bujon iz ribe plus vodu tako da tečnosti bude otprilike litar i po.

3. Kuvajte 30 minuta poklopljeno. Probajte da li su šargarepe skuvane i ako je potrebno, produžite vreme. Dosipajte tečnost, ukoliko je potrebno.

4. Stavite u čorbu ribu očišćenu od kostiju i skinite sa vatre kako bi malo spala temperatura. Ako žurite, možete da sipate još hladne vode i tako da postignete pad u temperaturi kako se ne bi zgrušao preliv.

Za njega umutite žumanca sa kiselim mlekom i stavite nekoliko kutlača čorbe sa ribom. Vratite u šerpu i izmešajte.

5. Za dodatno začinjavanje kavarnenske riblje čorbe istucajte beli luk i pomešajte sa crnim biberom i ljutom paprikom, još malo selena i sirćeta.

Poslužite zajedno sa vrućom rubljom čorbom kako bi svako stavljao koliko želi u svoju posudicu.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: