Način pripreme
1. Skuvajte ribu u blago posoljenoj vodi. Očistite je i procedite bujon.
2. Iseckajte luk i celer i dinstajte ih u obe vrste masnoće. Nakon 3-4 minuta dodajte šargarepe i krompire iseckane na kockice s tim što su šargarepe manje od krompira kako bi mogli istovremeno da se skuvaju. Posolite, stavite selen i crni biber, izrendani paradajz i sipajte bujon iz ribe plus vodu tako da tečnosti bude otprilike litar i po.
3. Kuvajte 30 minuta poklopljeno. Probajte da li su šargarepe skuvane i ako je potrebno, produžite vreme. Dosipajte tečnost, ukoliko je potrebno.
4. Stavite u čorbu ribu očišćenu od kostiju i skinite sa vatre kako bi malo spala temperatura. Ako žurite, možete da sipate još hladne vode i tako da postignete pad u temperaturi kako se ne bi zgrušao preliv.
Za njega umutite žumanca sa kiselim mlekom i stavite nekoliko kutlača čorbe sa ribom. Vratite u šerpu i izmešajte.
5. Za dodatno začinjavanje kavarnenske riblje čorbe istucajte beli luk i pomešajte sa crnim biberom i ljutom paprikom, još malo selena i sirćeta.
Poslužite zajedno sa vrućom rubljom čorbom kako bi svako stavljao koliko želi u svoju posudicu.
Prijatno!