bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Kiseli kupus bez pretakanja

Kiseli kupus bez pretakanja

Kiseli kupus bez pretakanja
Fotografije: Irina Andreeva Jolie
28/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema40 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno65 min.
Porcije30
"Kladimo se da će biti božanstvenog ukusa, iako ga ne pretačete"

Potrebni sastojci

  • kupus - 8 glavica, srednje veličine
  • moraska so - 600 g
  • voda - 18 l
* merne jedinice

Način pripreme

U bure od 30 litara poređajte oprane glavice kupusa, isečene na četvrtine. Sipajte vodu do vrha.

Stavite preko gornjih glavica veliki plitak tanjir, okrenut naopako i sipajte so odozgo. Dobro zatvorite poklopcem.

Nakon 25 dana, pre toga se ne otvara, kupus je gotov za konzumiranje.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni: