Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Kuvani kiseli kupus iz zemljanog lonca

Kuvani kiseli kupus iz zemljanog lonca

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k5
Kuvani kiseli kupus iz zemljanog lonca
Fotografije: Lenka
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
8
"Najbolja su ona jela koja se dugo kuvaju - govorile su naše bake"

Potrebni sastojci

  • kupus kiseli - 1 glavica
  • pršuta - 100 g
  • slanina - 100 g
  • aleva paprika - 1 k.k
  • lovorov list - 4 kom.
  • biber
  • mast - 1 k.k
* merne jedinice

Način pripreme

Posudu podmažite mašću. Na dno poredajte kore od slanine, pa preko slanine stavite 2 lista kupusa. Ostavite još 2 lista kupusta da stavite na vrh.

Kupus iseći na tanke trake. Stavite red kupusa, pa par komada slanine i pršuta, pa red kupusa, onda pospite alevu pariku. Natavite tako koliko vam je duboka posuda. Posuti biberom. Na kraju stavite lovorov list, pa zatvorite sa 2 lista kupusa. Nalijte vodom.

Ovakav kupus se dugo kuva. Kuvajte bar 2h.

Ja ga stavim preko noći na tihu vatru da se krčka i 6h. Dolivati vodom po potrebi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: