Način pripreme
Isečemo meso na relativno male parčiće. Stavljamo ih u šerpu zajedno sa 1, 2-2 litra hladne vode.
Stavljamo posudu na ringlu da provri.
Čim voda počne da bućka smanjujemo jačinu ringle. Tokom kuvanja na vodi će se pojaviti pena, koja treba da se pokupi rešetkastom kašikom i da se izbaci.
Dok se teleće meso kuva, počinjemo da pripremamo povrće.
Luk oljuštimo i isečemo na srednje parčiće. Šargarepu takođe očistimo i isečemo na kolutove. Crvenu papriku isecite na sitno.
Nakon što se meso kuvalo oko sat vremena, u šerpu dodajte i povrće. Začinite zrnima bibera i solju po ukusu.
Poslednje dopunjavamo jelo krompirom oljuštenim i isečenim na parčiće.
Ostavljamo čorbu da se kuva dok ne omekša krompir.
Dovršavamo teleću čorbu na lovački način jednom kašikom maslaca i svežim začinima isečenim na sitno.
Nakon još 15 minuta na ringli teleća čorba je spremna da bude servirana.