Način pripreme
Kestenovi se operu i stavljaju u šerpu sa vodom. Kuvaju se otprilike 20 minuta. Kada prođe vreme, ringla se isključuje, ali poklopac ostaje zatvoren na još pola sata. Tako se iz mog iskustva kestenovi najlakše gule.
Ogulite kestenovi i odvojte sa strane.
Luk i šargarepe se očiste i sitno iseckaju.
Maslinovo ulje se stavlja u šerpu i zagreva se na srednje jakom stepenu. Čim temepratura bude dostignuta, stavljamo luk, šargarepu i beli luk da se dinstaju.
Čim povrće omekne, dodaju se oguljeni orašasti plodovi od kestenova i sipa se otprilike pola litre vode. Supa se začinjava solju i crnim biberom po ukusu, kao i suvom majčinom dušicom.
Smanjuje se ringla na slabu vatru i ostavlja se supa sa kestenovima da vri otprilike pola sata.
Kada veganska supa od kestenova bude gotova, pasira se dok se ne dobije homogena smesa.
Servira se topla.