Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Veganska supa sa kestenovima

Veganska supa sa kestenovima

Anika VoitAnika Voit
Šef kuhinje
215361k
Veganska supa sa kestenovima3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
3
"Jednostavna za pravljenje i veoma apetitna veganska supa, ne od bilo čega, nego od kestenova"

Potrebni sastojci

  • kestenovi - 500 g
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • luk - 1 glavica
  • šargarepe - 1 komad
  • beli luk - 2 čena
  • majčina dušica - 2 kašičice, suva
  • so
  • crni biber
* merne jedinice

Način pripreme

Kestenovi se operu i stavljaju u šerpu sa vodom. Kuvaju se otprilike 20 minuta. Kada prođe vreme, ringla se isključuje, ali poklopac ostaje zatvoren na još pola sata. Tako se iz mog iskustva kestenovi najlakše gule.

Ogulite kestenovi i odvojte sa strane.

Luk i šargarepe se očiste i sitno iseckaju.

Maslinovo ulje se stavlja u šerpu i zagreva se na srednje jakom stepenu. Čim temepratura bude dostignuta, stavljamo luk, šargarepu i beli luk da se dinstaju.

Čim povrće omekne, dodaju se oguljeni orašasti plodovi od kestenova i sipa se otprilike pola litre vode. Supa se začinjava solju i crnim biberom po ukusu, kao i suvom majčinom dušicom.

Smanjuje se ringla na slabu vatru i ostavlja se supa sa kestenovima da vri otprilike pola sata.

Kada veganska supa od kestenova bude gotova, pasira se dok se ne dobije homogena smesa.

Servira se topla.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: