Način pripreme
Tako pripremljeni, crveni luk u kuvani beli luk sa odličan dodatak uz pečenu ribu!
Često se dešava da se vraćate kući i da imate veoma malo vremena da pripremite nešto za jelo. Mislim da ova salata sa pasuljem može da bude samostalno jelo ili odličan garnirung uz pečenu ribu!
Veoma malo truda i rezultat je zausta neverovatan.
Ogulite crveni luk, operite ga i isecite ga na tanko.
U malom tiganju zagrejte nekoliko supenih kašika ulja, nakon toga dodajte luk, blago ga posolite i ostavite da se lepo proprži na slaboj temperaturi na ringli mešajući s vremena na vreme.
U međuvremenu ocedite kuvani pasulj i obilno isperite pod tekućom vodom.
U malu posudu stavite nekoliko supenih kašika ulja, prstohvat soli, mleveni biber, sitno iseckan peršun i nekoliko kapljica limuna. Emulgujte.
Promešajte pasulj sa pripremljenom emulzijom, nakon toga dodajte luk.
Dobro promešajte i začinite solju, ukoliko je potrebno.
Salata od belog pasulja iz Španije je spremna za serviranje.
Uživajte i kao garnirung sa belim pasuljem i dinstanim crvenim lukom!