Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Salata od pasulja»Garnirung sa belim pasuljom i dinstanim crvenim lukom

Garnirung sa belim pasuljom i dinstanim crvenim lukom

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Garnirung sa belim pasuljom i dinstanim crvenim lukom
Fotografije: Ivelina
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
8 min.
Ukupno
18 min.
Porcije
2
"Omiljena i strašno ukusna salata sa pasuljem koju možete da poslužite i kao garnirung"

Potrebni sastojci

  • beli pasulj - 480 g (oceđen)
  • crveni luk - 1
  • peršun - 2 - 3 struka
  • limunov sok - po ukusu
  • maslinovo ulje - ekstra devičansko, po ukusu
  • so - po ukusu
  • crni biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Tako pripremljeni, crveni luk u kuvani beli luk sa odličan dodatak uz pečenu ribu!

Često se dešava da se vraćate kući i da imate veoma malo vremena da pripremite nešto za jelo. Mislim da ova salata sa pasuljem može da bude samostalno jelo ili odličan garnirung uz pečenu ribu!

Veoma malo truda i rezultat je zausta neverovatan.

Ogulite crveni luk, operite ga i isecite ga na tanko.

U malom tiganju zagrejte nekoliko supenih kašika ulja, nakon toga dodajte luk, blago ga posolite i ostavite da se lepo proprži na slaboj temperaturi na ringli mešajući s vremena na vreme.

U međuvremenu ocedite kuvani pasulj i obilno isperite pod tekućom vodom.

U malu posudu stavite nekoliko supenih kašika ulja, prstohvat soli, mleveni biber, sitno iseckan peršun i nekoliko kapljica limuna. Emulgujte.

Promešajte pasulj sa pripremljenom emulzijom, nakon toga dodajte luk.

Dobro promešajte i začinite solju, ukoliko je potrebno.

Salata od belog pasulja iz Španije je spremna za serviranje.

Uživajte i kao garnirung sa belim pasuljem i dinstanim crvenim lukom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: