Način pripreme
Operite i posušite kolenicu očišćenu od kostiju. Posolite i pospite crnim biberom, uvaljajte u brašno.
Zagrejte ulje u tepsiji - šerpi sa poklopcem, i propržite kolenicu sa obe strane dok se ne dobije zlatkasta braon boja.
Premestite kolenicu u tanjir i u isto ulje dodajte sitno iseckan luk, čenove belog luka, šargarepu iseckanu na kockice i krompir iseckan na krupne komade, kratko dinstajte.
Dodajte zamrznutu boraniju i oguljen i samleven paradajz, promešajte.
Sipajte vino i dodajte lovorove listove, posolite po ukusu smesu od povrća.
Stavite kolenivu u sredinu tepsije, pospite majčinom dušicom i origanom po ukusu.
Pokrikte tepsiju poklopcem i stavite je u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni, pecite 90 minuta dok meso ne bude gotovo.
Servirajte svinjsku kolenicu sa krompirom i boranijom sa kiselim mlekom sa belim lukom!