Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Kobasice»Sušena kobasica»Domaća svinjska kobasica - lukanka

Domaća svinjska kobasica - lukanka

NikiNiki
Guru
565853k
Domaća svinjska kobasica - lukanka
Fotografije: Niki
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
160 min.
Ukupno
160 min.
Porcije
20
"Evo kako da napravite domaće svinjske lukanke - sjajno meze za ugodne večeri kod kuće"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 9 kg, šareno
  • čubar - 20 g
  • crni biber - 20 g
  • so - 200 g
  • aleva paprika - 50 g
  • svinjska creva - za punjenje, tanka
* merne jedinice

Način pripreme

Meso seckamo na kockice i stavljamo ga u korito, dodajemo sve začine i dobro umesimo.

Meljemo meso i počinjemo da punimo creva mlevenim mesom.

Jakim koncem vezujemo oba kraja domaćih lukanki.

Nižemo lukanke na prut i stavljamo na suvo i prohladno mesto da se suše.

Bilo bi dobro da se domaće svinjske lukanke s vremena na vreme gnječe flašom ili oklagijom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: