Prava kobasica Lukanka

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
14k5k7k
Prava kobasica Lukanka
Fotografije: Kalinov
1 / 6
19/12/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
90 min.
Ukupno
90 min.
"Ako želite zaista uksunu lukanku, treba da je napravite sami i to po ovom receptu I ne zaboravite da počastite"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 4 kg
  • svinjsko meso - 4 kg
  • slanina - 2 kg
  • so - 200 g
  • biber - 50 g
  • kumin - 50 g
  • čubar - 8 g
  • piment - 8 g
  • muskatni oraščić - 4 g
  • šećer - 20 g
  • suvi beli luk - 10 g
  • svinjska creva
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso i slaninu na kocke i sameljite na osmom stupnju mlina, dodajte sve začine i zamesite mleveno meso veoma dobro.

Ostavite mleveno meso tako 2-3 dana da odstoji (obavezno na hladnom mestu ili u frižideru).

Pre nego što počnete da punite lukanku, ponovo premesite mleveno meso.

Dobro je da su creva tanja - tako će sušenje biti brže, samo pazite pri punjenju da ne ostaje nikakav vazduh.

Vežite kako odlučite (bilo u potkovicu ili ravno kao kobasicu) i obavezno stavite na provetrivo mesto, po mogućstvu bez direktne sunčeve svetlosti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: