Pečena svinjska glava

Marina NordMarina Nord
Kuvar
47012327
Pečena svinjska glava2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
340 min.
Ukupno
370 min.
Porcije
6
"Želimo vam dobar apetit uz ovu pečenu svinjsku glavu"

Potrebni sastojci

  • svinjska glava - 1 komad
  • šargarepa - 3 komada
  • luk - 3 glavice
  • beli luk - 6 čenova
  • lovorov list - 1 komad
  • biber - 6 zrna
  • so - 3 prstohvata
  • aleva paprika - 1/4 kašičice
  • ulje - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjska glava se preseče na pola i dobro opere toplom tekućom vodom. Stavite dva dela u veliku šerpu i sipajte vrelu vodu.

Nakon što voda proključa, smanjite vatru i kuvajte glavu 3 sata na laganoj vatri, povremeno uklanjajući penu. Očistite luk i isecite ga na pola. Šargarepu oljuštite i stavite u ključalu vodu zajedno sa lukom. Posolite i kuvajte još 2 sata na laganoj vatri.

Dodajte crni biber i lovorov list i posle 10 minuta sklonite šerpu sa vatre. Dva komada glave izvadite, ostavite da se ohlade i očistite ih od kostiju, a dobro je da se ne naruši integritet komada, već samo da se uklone kosti.

Dva dela spojite da dobiju izgled cele glave i stavite u nauljeni pleh, a između njih se stavi sitno iseckani kuvani jezik i sitno seckani beli luk pre nego što se stisnu. Utrljajte alevom paprikom i pecite 30 minuta na 220 stepeni. Poslužite toplo ili hladno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: