Način pripreme
Oljutšimo i narendamo tikvice. U dubokoj posudi promešamo 4 jaja. Iscedimo rukama tikvice, da im ocedimo sok, jer su mnogo vodene.
Dodajemo ih u jaja i začinjavamo sitno isečenim peršunom, celim listovima tušta, himalajskom solju i sušenim bosiljkom.
U sredenje velku posudu za pečenje stavljamo papir za pečenje i raspoređujemo smesu i pečemo na 200 stepeni 25-30 minuta dok ne dobije lepu zlatastu boju!
Dok se kora peče spremamo nadev. U posudi viljuškom izgnječimo sir.
Promešamo sa ruskim majonezom (bz GMO) i dobija se kremasta smesa, slična krem siru. Namrvimo na krupno sveže orahe i dodajemo u smesu, zajedno sa isečenim peršunom, tuštom i bosiljkom. Sve zajedno promešamo.
Ispečenu koru okrećemo i odlepimo od papira za pečenje. Budući da je ta strana kore neuglednija (sa koje smo odlepili papir) ona će biti sa unutrašnje strane.
Namažemo nadevom, raspoređujući ga ravnomerno po svim krajevima. Uvijamo u rolat i sečemo ga na kriške, debele oko 1 i po cm. Serviramo kao garnirung uz proso!
Čudesnog ukusa!