Način pripreme
1. Prosejano brašno pomešajte sa mlekom u prahu i malo soli. Sipajte šećer i kvasac razmućene u malo vode. Izmešajte sve sastojke i ostavite testo na toplom oko pola sata da nadođe. Premesite testo, zavijte ga u foliju i ostavite u frižideru da se sasvim ohladi.
2. Potom ga malo istanjite, stavite krišku maslaca, preklopite i razvucite oklagijom. Ponavljajte postupak sve dok ne istrošite maslac. Na površini posutoj brašnom istanjite testo na dugačak pravougaonik, preklopite ga na trećine, zavijte u foliju i stavite u frižider na pola sata.
3. Podelite testo na dva dela i istanjite na krug, pa ga isecite na šest delova. Svaki pospite rendanom čokoladom ili komadićima čokolade i zarolajte. Kroasane poređajte u tepsiju prekrivenu pek-papirom, ostavljajući dovoljno prostora između kroasana. Premažite ih umućenim jajetom i ostavite još pola sata da odstoje.
4. Pecite ih u rerni zagrejanoj na 220 stepeni 15 minuta. Ohlađene domaće čokoladne kroasane prelijte čokoladom ili pospite šećerom u prahu.